VW storsatsar på elbilar – bilar för framtiden?

För några dagar sedan rapporterade Expressen att den tyska fordonskoncernen Volkswagen har planerat att satsa 180 miljarder dollar (cirka 2 050 miljarder kronor) på kapitalinvesteringar de närmaste fem åren. Det är en ökning med 13 procent jämfört med den senast föregående investeringsplanen.

Som bilmekaniker på landsbygden har jag sett att elbilar har blivit allt mer populära på senare år. Och nu har tydligen VW planerat att storsatsa på elbilar. Det är ju något som jag hälsar med glädje, eftersom det innebär att elbilar kommer bli ännu mer vanligt förekommande.

Elbilar tror jag är framtiden

Det är ett steg i rätt riktning för att minska utsläppen av växthusgaser och andra föroreningar. Jag tror att elbilar är framtiden, och att alla stora biltillverkare, inklusive VW, borde satsa på utvecklingen av elbilar.

Till skillnad från bensin- eller dieselbilar har elbilar många fördelar. De är mycket lättare att underhålla, eftersom motorn är mycket enklare. De behöver inte heller olja eller kylvätska, eftersom motorn inte är försedd med en olje- eller kylvätskepump. Dessutom är elbilar mycket tystare än andra typer av bilar, så det är skönare att köra.

Det blir billigare med elbilar

Jag tror också att elbilar kommer att bli billigare att köpa över tid. Den stora utmaningen är att utveckla tekniken för att göra bilarna så energieffektiva som möjligt. Det är därför som det är bra att Volkswagen satsar så mycket pengar på utvecklingen av elbilar.

Med detta sagt hoppas jag att vi kommer att se fler VW-elbilar på vägarna inom de närmaste fem åren. Det skulle underlätta både för konsumenter och miljön.

Artikeln om Volkswagen som storsatsar på elbilar hittar du här: https://www.expressen.se/ekonomi/volkswagen-storsatsar-pa-elbilar/