Dyra och billiga leksaker bör lekas med

På mässor kan man se en hel del olika saker, allt från leksaksbilar på leksaksmässor, till växter på en trädgårdsmässa. Vad som alltid är samma är dock att det alltid finns en massa människor överallt, som både är besökare och som ställer ut. Just leksaksmässor är rätt fascinerande, för en leksak är ju någonting ett barn (eller en vuxen med barnasinnet kvar) ska leka med tills leksaken är såpass använd att den inte längre går att limma ihop. Så är det inte på mässor. Istället ser man på leksaksmässor att så inte är fallet, där är många av leksakerna fortfarande i sin originalförpackning, aldrig öppnad, aldrig lekt med. Hade leksaker varit som i Toy Storyfilmerna hade det förmodligen känts som ett fängelse för leksakerna. Om man frågar någon som har besökt en leksaksmässa vad de såg på mässan, så skulle de förmodligen svara följande:

Det fanns billiga leksaker, dyra leksaker, svenska leksaker, utländska leksaker, leksaker som mer såg ut som modellbyggen och såklart leksaker som ingen hade lekt med (fortfarande i förpackningen).

Återigen just leksaker som fortfarande är kvar i förpackningen är något mysteriöst. Vem går och köper en barnleksak och sen struntar i att öppna eller ge bort den? Visserligen är det känt att vissa leksaker går att säljas svindyrt efter ett antal år om de fortfarande är kvar i förpackningen, men det gäller väl inte alla leksaker? En liten plastbil som har producerats i fler utgåvor än vissa böcker någonsin kan bli lika dyr som Darth Vader i begränsad utgåva.

Tänk om alla gjorde likadant med andra grejer de äger, någon väljer att åka med sin mc till en mc verkstad för att sen aldrig använda den igen. Det skulle ju vara fullständigt galet. Att ta motorcykeln till en verkstad lite då och då är förvisso en viktig del i bevarandet av MC:n. Detta eftersom man måste se till så att den fungerar utan några problem.