Cykeltur på ön i öster

Perfekt väder för att ge sig ut i naturen idag. Blir att plocka fram min gamla hoj. Har fortfararande en gammal nedsliten mountainbike som börjat rosta, undrar om det kanske är dags för en ny cykel nu. Ser att det finns en del snygga hojar, såg nyligen en fatbike elcykel på nätet. Den var nog lite för häftig för mig, men kanske kan det bli en elcykel i framtiden. Cykling är rätt skönt faktiskt, du trampar i lagom takt och får kondition på köpet. Om du skulle skaffa en fatbike kan du slippa trampa dig fram hela tiden, man får ju skjuts av ett batteri på cykeln istället. Det kan vara skönt med en elcykel när man har lite längre sträckor att åka och vill ha en paus från trampandet.

I sommar ska det bli en cykeltur på Öland. Ska hyra en husvagn och åka en vecka till ön för avkoppling. I år blir det att hyra cykel på campingen, de har bra priser på hyrcyklar och så slipper jag kånka med mig en cykel dit. Öland har en fantastisk natur som med fördel kan upplevas på cykel. Du kan ta dig runt hela ön (nästan) med två hjul. Se bara till att packa med dig en flaska vatten och lite mat i en väska, då kan du ta en måltid där det passar dig bäst under cykelturen.

Husvagnen jag har med mig är en perfekt bostad under semestern, jag har en lite lyxigare variant med kök, toalett och även dusch. Det finns plats för 5 personer att sova i husvagnen, sen finns det även ett förtält som gör det möjligt att få extra utrymme när man väl är på campingområdet. Brukar åka till Öland varje sommar, märkte förra året att antalet gäster verkar öka och jag antar det innebär att fler nu väljer att resa inom landet.