Elbilsladdare i Östersund

För ungefär 5 år sedan valde jag att skola om mig från målare till elinstallatör, efter att ha arbetat i över 15 år som målare så hade jag ont i axlarna och nacken. Jag kände under de sista 5 åren att jag inte skulle hålla på att måla mer men det var ju det enda jag kunde så vad skulle jag göra istället? Det skulle påbörjas installationer av en massa elbilsladdare i Östersund, jag bor bara några mil från Östersund, och det dök upp en flera annonser på LinkedIn och Facebook att det söktes med ljus och lykta efter elinstallatörer inför kommande år när alla elbilsladdare skulle installeras. Jag hoppade på en utbildning genom Lernia.

Installation av elbilsladdare

Efter en snabbutbildning genom Lernia, där jag fick viss betalning för att jag gick utbildningen, kom jag fort ut på marknaden och det tog inte lång tid innan jag hade mitt första arbete med att installera elbilsladdare. Jag har en viss begränsning i min utbildning som gör att jag är koncentrerad till att främst installera elbilsladdare men jag har tänkt att bygga på min utbildning för att vidga min kunskap om ett tag. Meningen med utbildningen var just att näringslivet behövde installera alla elbilsladdare i Östersund med omnejd omgående och att det inte fanns så många utbildade elinstallatörer.

Elbilsladdaren i laddcentralen

När jag monterar upp och installerar flera elbilsuttag på till exempel parkeringsplatser utanför företag eller andra typer av anläggningar så installerar jag inte en elbilsladdare på varje parkeringsplats för elbilar. Då sätter jag upp laddstolpar och så installeras elbilsladdboxen i en mer skyddad och robust laddcentral som kan hantera alla laddstolparnas el. På så vis får man ner kostnaden för installationerna av elbilsladdare istället för att montera en elbilsladdare vid varje parkeringsplats. Elkomponenterna sitter därmed också väl skyddade inomhus i laddcentralen.