Svårt att hitta reservdelar till släpet

Jag har en gammal släpkärra som jag ogärna vill göra mig av med. Men det är fler och fel delar som behöver bytas ut på den. Själva lastdelen och underredet är fortfarande bra, men det är andra delar som inte funkar så bra länge.

Jag måste byta delar till påskjutsbromsen och dessutom är stödhjulet alldeles snett. Jag har letat runt för att hitta någon som har reservdelar till ett rimligt pris och har då hittat https://valeryd.se/ som har ett jättesortiment av reservdelar och tillbehör till släpkärror och husvagnar.

Bra videor som visar hur man ska göra

De har dessutom flera bra videor på sin hemsida så att man kan få lite hjälp med hur delarna fungerar och ska monteras. Nu har jag ju en kompis som är hobbymekaniker och han kommer att få hjälpa mig. Det känns bra, för det tjänar vi båda två på. Han får lite extra fickpengar och jag kommer väldigt billigt undan med hyfsat billiga kvalitetsreservdelar och en liten kostnad för monteringen.

Även om jag inte använder släpet speciellt ofta så är det väldigt bra att ha. Ibland hjälper vi barnen att köra större saker till återvinningen och vi hämtar dessutom ved ibland. Om vi inte hade haft släpet utan fått hyra ett varje gång hade det plockat på pengar. Så länge kärran hänger med är vi väldigt nöjda. Visst kostar reparationerna lite, men det är den väl värd.

I somras var vi förresten med om en obehaglig grej. Det var en gubbe som körde framför oss med en kärra. Tydligen hade han inte säkerhetsvajern inkopplad och kärran hade inte riktigt fastnad på dragkroken. Rätt vad det var så lossnade kärran från bilen och for över på vänster sida av vägen rakt in i sidan på en mötande bil som kasade ner i diket. Som tur var skadades ingen människa, men gubben fick sig en rejäl utskällning av både de som blev påkörda och några andra lokalbor som stannade.