Var kan jag ladda elbilen?

Vi har köpt en ny bil, en laddhybrid. Jättebra tycker jag. Jag kör mestadels kortare sträckor och kan därför nästan helt köra på bara el. Hemma har vi laddstationer vid våra parkeringsplatser, så där är det bara att koppla in sig.

Men när jag ibland kör lite längre, exempelvis när jag ska in till de mer centrala delarna av Stockholm, tycker jag det är svårt att hitta laddstationer. Googlar man på ”laddstation Älmhult” så hittar man flera alternativ där det går att hitta en laddstation. Det finns även några appar som visar laddstationerna, men ingen av dem är heltäckande tycker jag.

Skulle det inte vara bra med en app som visar alla laddstationer i Älmhult(och andra städer också förstås)? Att sitta och leta på en webbsida när man väl är på plats är ju inte så enkelt. Kanske har man kollat innan man åkte hemifrån, men så finns det inga lediga stolpar på just den platsen när man kommer fram. Då vore det smidigt att ha en app, där man kan se var man befinner sig och var närmaste laddstolpe finns.

Fördelar med elbil

Förutom det där med att hitta någonstans att ladda bilen tycker jag det är enbart fördelar med en elhybrid. Ska man åka långt så går bensindriften automatiskt igång när det behövs. När man, som jag, oftast kör kortare sträckor är man så mycket mer miljövänlig eftersom det då enbart behövs el.

Det känns bra för samvetet att inte bidra så mycket till utsläppen och ändå kunna ha bekvämligheten att köra bil. Förstår att det kanske inte är lika enkelt för de som kör många mil varje dag. Jag tänker på dem som bor utanför storstadområdena och kanske har långt till jobbet. Vet inte hur stor del av deras körning som kan göras på el.

Men för mig passar det alldeles utmärkt. Bensintanken är lite mindre än på en vanlig bil, men eftersom den används så pass lite spelar det ingen roll.